SPRZEDAŻ WINA W ŚRODY W GODZIANCH OD 10:00 DO 16:00
|
SOLARIS ROCZNIK 2022
Wino białe , półwytrawne o nutach owocowych wyczuwalny grapefruit, gruszka, brzoskwinia. Temperatura serwowania 10-12oC. Najlepiej podawać z sushi, białymi rybami oraz letnimi sałatkami.
|
|
REGENT BARRIQUE ROCZNIK 2022
Wino wytrawne o intensywnej, ciemnej barwie, bukiet owocowy z wyczuwalnym aromatem wiśni i porzeczki. Leżakowane w beczce z dębu polskiego. Podawać do wędlin i serów serwowanych na desce lub intensywnych w smaku, polecane do potraw na bazie ciemnych sosów, mięs i grillowanych warzyw. Temperatura serwowania 16-18oC. Zawiera siarczany. |
CUVEE MARCHAL FOCH LEON MILLOT ROCZNIK 2022
Wino wytrawne, o pięknej, krwistej barwie, owocowym aromacie zdominowanym nutą czereśniową, z wyczuwalnym aromatem wanilii, czarnej porzeczki, bzu i tytoniu. Wino nadaje się do dłuższego leżakowania. Serwować z sałatkami, kaczką, gęsiną bądź twardymi serami dojrzewającymi. Temperatura serwowania 16-18oC. Zawiera siarczany.
|
|
HIBERNAL ROCZNIK 2022
Wino białe, wytrawne o intensywnym bukiecie złożonych aromatów z wyczuwalną nutą czarnej porzeczki, marakui, moreli oraz liści pokrzywy. Temperatura serwowania 10-12oC. Podawać do drobiu, lekkich sałatek, ryb o białym mięsie, owoców morza, serów lub jako aperitif. |
|
SEYVAL BLANC ROCZNIK 2022
Wino białe, wytrawne o dominujących aromatach cytrusowych, melona i zielonych jabłek. Temperatura serwowania 10-12oC. Najlepiej podawać z owocami morza, makaronami, pasuje do kuchni azjatyckiej. |
HIBERNACJA 23 ROCZNIK 2023
Wino powstało z białych winogron, niemieckiej odmiany winorośli HIBERNAL. Półsłodkie ekstraktywne wino, o bogatym aromacie owocowo-ziołowym, z charakterystyczną nutą liści czarnej porzeczki, marakuji i liści młodej pokrzywy. Niepowtarzalny smak słodyczy w winie balansuje z długo wyczuwalną na podniebieniu kwasowością. Podawać do potraw z lekkich mięs białych oraz serów, pasuje również do pieczonych warzyw. Temperatura serwowania: 10-12oC, zawiera siarczyny.
|
LODOWE 23 ROCZNIK 2023
Unikalne słodkie wino deserowe, powstało z zamrożonych sztucznie winogron odmiany Seyval Blanc. Winogrona po zbiorze zostały umieszczone w chłodni, zamrożone do temperatury -8 stopni Celsjusza. Owoce muszą trafić do prasy zamrożone, ponieważ tylko w takich warunkach możliwe jest oddzielenie wody od słodkiego, gęstego moszczu. Wynikiem prasowania zamrożonych winogron jest słodki i bardzo aromatyczny sok, który poddaje się fermentacji. Nasze wino jest gęste , z delikatną grą kwasów na podniebieniu, z maksymalną koncentracją aromatów i cukrów. Ma jasno słomkową barwę z wyczuwalnym zapachem miodu, brzoskwiń oraz zielonych jabłek z długim cytrusowym posmakiem. Podawać solo, do deserów oraz serów z niebieską pleśnią. Temperatura serwowania: 10-15oC , zawiera siarczyny. |