Oferta

Oferta

SPRZEDAŻ WINA W ŚRODY W GODZIANCH OD 10:00 DO 16:00

 

 

SOLARIS

ROCZNIK 2022

 

Wino białe , półwytrawne o nutach owocowych wyczuwalny grapefruit, gruszka, brzoskwinia. 

Temperatura serwowania 10-12oC. 

Najlepiej podawać z sushi, białymi rybami oraz letnimi sałatkami.

 

 

 

REGENT BARRIQUE

ROCZNIK 2022

 

Wino wytrawne o intensywnej, ciemnej barwie, bukiet owocowy z wyczuwalnym aromatem wiśni i porzeczki. Leżakowane w beczce z dębu polskiego.

Podawać do wędlin i serów serwowanych na desce lub intensywnych w smaku, polecane do potraw na bazie ciemnych sosów, mięs i grillowanych warzyw. 

Temperatura serwowania 16-18oC. Zawiera siarczany. 

CUVEE

MARCHAL FOCH LEON MILLOT

ROCZNIK 2022

 

Wino wytrawne, o pięknej, krwistej barwie, owocowym aromacie zdominowanym nutą czereśniową, z wyczuwalnym aromatem wanilii, czarnej porzeczki, bzu i tytoniu.

Wino nadaje się do dłuższego leżakowania.

Serwować z sałatkami, kaczką, gęsiną bądź twardymi serami dojrzewającymi. Temperatura serwowania 16-18oC. Zawiera siarczany. 

 

 

 

HIBERNAL

ROCZNIK 2022

 

Wino białe, wytrawne o intensywnym bukiecie złożonych aromatów z wyczuwalną nutą czarnej porzeczki, marakui, moreli oraz liści pokrzywy.

Temperatura serwowania 10-12oC. 

Podawać do drobiu, lekkich sałatek, ryb o białym mięsie, owoców morza, serów lub jako aperitif.

 

SEYVAL BLANC

ROCZNIK 2022

 

Wino białe, wytrawne o dominujących aromatach cytrusowych, melona i zielonych jabłek.

Temperatura serwowania 10-12oC. 

Najlepiej podawać z owocami morza, makaronami, pasuje do kuchni azjatyckiej.

HIBERNACJA 23

ROCZNIK 2023

 

Wino powstało z białych winogron, niemieckiej odmiany winorośli HIBERNAL. Półsłodkie ekstraktywne wino, o bogatym aromacie owocowo-ziołowym,  z charakterystyczną nutą liści czarnej porzeczki, marakuji i liści młodej pokrzywy. Niepowtarzalny smak słodyczy w winie balansuje z długo wyczuwalną  na podniebieniu kwasowością.

Podawać do potraw z lekkich mięs białych oraz serów, pasuje również do pieczonych warzyw.

Temperatura serwowania: 10-12oC, zawiera siarczyny.

 

 

LODOWE 23

ROCZNIK 2023

 

Unikalne słodkie wino deserowe, powstało z zamrożonych sztucznie winogron odmiany Seyval Blanc. Winogrona po zbiorze zostały umieszczone w chłodni, zamrożone do temperatury -8 stopni Celsjusza.

Owoce  muszą trafić do prasy zamrożone, ponieważ tylko w takich warunkach możliwe jest oddzielenie wody od słodkiego, gęstego moszczu. Wynikiem prasowania zamrożonych winogron jest  słodki i bardzo aromatyczny sok, który poddaje się fermentacji.

Nasze wino jest gęste , z delikatną grą kwasów na podniebieniu, z maksymalną koncentracją aromatów i cukrów. Ma jasno słomkową barwę z wyczuwalnym zapachem miodu, brzoskwiń oraz zielonych jabłek z długim cytrusowym posmakiem.

Podawać solo, do deserów oraz serów z niebieską pleśnią.

Temperatura serwowania: 10-15oC , zawiera siarczyny.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.